Top Competitie Uithoorn | Dag 1

De tweede TC van het seizoen was dit keer in Uithoorn. De competitie wederom verdeeld in twee dagen. Op de eerste dag was het de beurt aan de cruisers en de rijders tot en met 12 jaar. Het was een korte natte dag.

Meteen aan het begin van de eerste manche begon het vervelend te regenen. Maar het publiek had er meer last van dan de rijders. Voor de rijders was het business as usual. Blij dat er weer eens een wedstrijd was. Want we hebben dit jaar nog niet zoveel wedstrijden gehad en dit was dan ook pas de tweede TC van het seizoen. De eerste was in Barendrecht. In Uithoorn zag je een aantal rijders naar boven komen, die in Barendrecht ook al sterk reden. Lieke van der Aa is zo’n rijdster. Altijd sterk rijdend en altijd van voren… Je moet van goede huizen komen, wil je Van der Aa tijdens de race bedreigen. In Uithoorn was de Ultimate NL rijdster wederom te sterk voor de overige dames in haar klasse. Solo reed ze naar de finish. Iris Smit werd tweede en op de derde plaats eindigde Isa van der Velden.

Cruisers

Cruisers reden ook en zij waren wederom fanatiek zoals altijd, leeftijd speelt hier geen rol. Altijd strijd op de baan. De eerste in de finales bij de cruisers, waren de Women 13+. Jennifer Maerten van HSC de Bataaf, reed naar een mooie eerste plaats. Zij wist de kersverse Nederlands kampioene, Iris van der Linde achter zich te houden. Op de derde plaats eindigde Jane Reacq.

Foto: PeeJee Media

Bij de cruisers Boys 13-16 jaar was het Jordy Simon die de eerste plaats wist te behalen. In de finale was hij te snel voor Maddox van Deene en Mees de Roos. Goed om te zien dat Van Deene weer terug op zijn fiets zat. De rijder van het Uithoornse WTC kwam tijdens het NK ten val en brak daarbij zijn sleutelbeen. Een tweede plaats rijden tijdens je rentree is dan nog zo gek nog niet.

Jordy Simon in actie – Foto: PeeJee Media

Een rijder die je bij de cruisers ook altijd van voren zult vinden, is Roberto Blom. Hij reed in de cruiser klasse 17-24 jaar naar de eerste plaats. Met een snel eerste stuk, wist hij de holeshot te pakken. Blom stond vanaf dat moment zijn eerste plaats niet meer af en reed de finale keurig uit. Achter hem eindigde Jeffrey Maerten, van HSC de Bataaf en Ingmar Ankerman van FCC Rijswijk.

Foto: PeeJee Media

Boys 10 jaar

In de categorie Boys 10 jaar rijdt de kleine Sam Meijer, uitkomend voor het Talent BMX Team. Onder leiding van zijn vader, Jurg Meijer en Harm van Brussel wist hij eerder in Haaksbergen de Nederlandse titel binnen te slepen. Vandaag zat hij er wederom goed bij. De 10-jarige vocht tot de streep met Bjorn Boessenkool die tweede werd. Coen Nijssen van FCV Veldhoven, werd derde in deze klasse.

Foto: PeeJee Media