Top Competitie Uithoorn | Dag 2

Dag twee van de top competitie in Uithoorn, was een droge, zonnige dag. Deze dag was het de beurt aan rijders ouder dan 13 jaar en de Elite. In totaal werden er manches gereden in elf verschillende categorieën.  

Klokslag 1100u begon de tweede dag van de TC met de eerste manches. Men was er ook vandaag weer klaar voor. Voor vele was het alweer even geleden dat ze een wedstrijd hadden gereden. Er waren spannende races en een paar vervelende valpartijen. Na de manches gingen we over op een aantal kwartfinales, waarna we vervolgens verder gingen met de halve finales en de finales van de dag.

Richting de finish

Strijd op de baan tot de streep… Dat is BMX. Vaak is het eerste gedeelte belangrijk, maar daarna kun je niet zomaar stil vallen. Want je weet dat er een groep ‘hongerige wolven’ je op de hielen zitten en ook zij willen die eerste plaats. Voor Lissi van Schijndel eindigde de finale helaas in een deceptie. Zij reed van kop af aan op de eerste plaats. Maar op de laatste bult richting de finish, werd ze geklopt door haar teamgenootje Anne Bos. Van Schijndel was zo teleurgesteld, dat ze boos haar voorwiel op trok, waardoor ze ook nog eens onderuit ging. Door deze actie werd ze niet tweede, maar eindigde ze als laatste in de finale. Verona Mol eindigde als tweede en Demi Nieuwenkamp werd derde.

Foto: PeeJee Media

Vrouwen 17+

Om de groep voor de Elite dames wat groter te maken, reden zij mee in de categorie Women 17+. Ook de junioren reden mee in deze klasse. Mooie oplossing, want er was de hele dag strijd tussen de verschillende lichtingen. Oud Elite rijdster Lieke Klaus is een sterke kandidaat in deze klasse en ook vandaag zat ze vaak van voren. In de finale maakte ze echter een foutje onderaan de heuvel, waardoor zij samen met Yvette de Waard achterop raakte. Een inhaal race kwam er niet van, want van voren werd er vaart gemaakt. Het was de junior, Renske Van Santvoort, die de snelheid er goed in had zitten. Michelle Wissing kon volgen, maar moest genoegen nemen met een tweede plaats. Derde in deze finale, werd Indy Scheepers.

Foto: PeeJee Media

Bloemen voor Kimmann

Bij de Junior Men was het een mooie strijd tussen Jaymio Brink en Tim Goossens. Brink die volgend jaar zal uitkomen voor het nationale team, moest in deze finale genoegen nemen met een tweede plaats, achter Goossens. Julian Bijsterbosch eindigde op een mooie derde plaats. De laatste finale van de dag, was er voor de Elite Men. Maar eerst waren er bloemen voor de kersverse Olympisch- en wereld kampioen, Niek Kimmann. Namens de Uithoornse WTC kreeg Kimmann de bloemen uit handen van de voorzitter. Aan de start in de finale, Elite Men, stond Nederlands kampioen, Mitchel Schotman. Schotman had de hele dag al goede benen en reed met zelfvertrouwen rond. In de finale nam hij het op tegen maatje, Justin Kimmann. Maar de Nederlands kampioen, liet zien waarom hij de kampioen was en niemand anders. Overtuigend won hij de finale, voor Kimmann en Ynze Oegema.

Foto: PeeJee Media