UEC European Rounds 3&4 in Erp

Afgelopen weekend stond Erp in het teken van de derde en vierde Europese ronde, georganiseerd door FCC Wheels. Het was een weekend met mooie races, een hoop zon en helaas op de zondag een stevige wind, waardoor de organisatie besloot de Pro Sectie niet te rijden. 

Photo: Lou Designs & Photography

De baan in Erp is een mooie accommodatie om een grote ronde te organiseren. In 2015 was de baan al het toneel voor de Europese kampioenschappen. Afgelopen weekend waren er weer veel rijders uit heel Europa naar Erp gekomen. Op de zaterdag waren er ook veel Elite rijders aanwezig. Deze Elite rijders zijn in Nederland om aankomend weekend de wereldbeker op Papendal te rijden. De wedstrijd in Erp, gaf ze een goede gelegenheid om wat ritme op te doen.

Als het aankomt op resultaten van Nederlanders tijdens Europese rondes, doen wij het hartstikke goed. Er waren dan ook veel Nederlanders die een finale reden, of zelfs het podium haalde. Niek Kimmann won beide dagen bij de Elite Men. Hij deed dit op de zaterdag voor Joris Harmsen en Twan van Gendt, een volledig Nederlands podium dus. Laura Smulders was zaterdag succesvol bij de Elite Women. Zij verkoos ervoor om zondags niet te rijden, in verband met de wereldbeker van aankomend weekend.

Photo: Lou Designs & Photography

Wie nog meer succes had dit weekend, was de 11 jarige Lissi van Schijndel. Zij wist zowel de zaterdag als de zondag te winnen in de klasse Girls 11-12 jaar. Lissi reed zaterdag met veel pijn aan haar knie. De manches reed ze drie keer twee en na de derde manche was ze toch maar even naar de fysio gegaan. “Men vermoeden een onderhuidse bloeduitstorting en ik moest veel rusten. Na wat water te hebben gedronken, ben ik weer doorgegaan met mijn wedstrijd.” Uiteindelijk wist ze ondanks deze blessure, toch de zaterdag op haar naam te zetten. Zondag moest ze weer aan de bak en kwam ze iets beter door de manches. Lissi won haar tweede en derde manche. In de finale leek het alsof het haar makkelijk afging. Vanaf start tot finish reed ze op plek één en stond deze niet meer af. “De baan lag er goed bij en hij was niet te zacht. Ik vond de baan fijn om te rijden.” Ook Lissi had zondag last van de harde wind. “Ik kon door de wind niet goed springen en/of achterwielen, maar daar had iedereen mee te maken.”

De elfjarige wist dit seizoen al meerdere wedstrijden te winnen en volgens Lissi blijft dit nooit vervelen. “Het lijkt misschien makkelijk, maar ook ik moet goed mijn best doen om te winnen… Ik krijg het niet kado!” Lissi traint bij de Whoopers en wordt begeleid door haar coach Martin vd Velden. Het sterkste punt van Lissi is haar start en het feit dat ze altijd wil winnen. Dat maakt haar een sterke tegenstander en iemand om in de gaten te houden!