Ultimate NL wint NKC Baarn 2021

Het Nederlands Kampioenschap voor Clubs, is gewonnen door Ultimate NL BMX Team. Met een aantal sterke rijders was dit team de baas over deze eendagsrace, die gisteren werd verreden op de baan van FCC The Wheely’s in Baarn.

Het was al snel duidelijk dat een aantal teams mee deden voor het podium, de volgorde moest echter bepaald worden tijdens de finales. Met maar liefst elf rijders en zeven podium plaatsen, was het Ultimate NL die er met de winst vandoor ging. Het hele team rijdt al een sterk seizoen en wist dat in Baarn te bekronen met de Nederlandse titel. Vier rijders wisten in de finale hun klasse te winnen. Jason Noordam, Lissi van Schijndel, Guus Klinker en Lieke van der Aa waren ook in Baarn te sterk voor hun concurrenten. Van der Aa is dit seizoen echt een maatje te groot voor de rest. Op het derde stuk heeft ze al zo’n grote voorsprong op haar concurrenten, dat ze de race gewoon hoeft uit te rollen. Maar om ‘domme foutjes’ te voorkomen, doet ze dit niet en blijft ze gaan tot de finish.

Foto: PeeJee Media

De tweede plaats was er voor de UWTC’s “Green Army”. De club uit Uithoorn is altijd met veel rijders aanwezig en ook zij waren klaar voor dit kampioenschap. Met hun groene shirtjes zijn ze een opvallende club binnen het geheel. Vanaf de klasse boys zeven jaar tot aan de categorie Men Cruiser 45+ reden ze mee in de finales en boekte ze de nodige resultaten. Opvallendste rijder in het groen, is Wim Pieterse, ‘Opa’ Pieterse zoals op zijn shirt staat. De Uithoornse cruiser rijder, rijdt normaliter alleen clubwedstrijden, maar eens per jaar maakt hij zich klaar voor het NKC. Pieterse: “Het ging vandaag super… Ik had niet verwacht om een finale te rijden, dus mooier kan het dan niet.” Pieterse heeft de respectabele leeftijd van 68 en vindt het mooi om dit nog voor de club te doen. Met een zevende plaats in de finale, zorgde hij in ieder geval voor de nodige punten. In de finale eindigde hij voor clubgenoot Marco van der Haven en Willem van der Steegt eindigde op een nette vierde plaats.

Foto: PeeJee Media

FCC Barendrecht maakte het podium compleet. Volgens de club was het een “historische derde plek”. Barendrecht was met 29 rijders naar Baarn gekomen en hadden gedurende de dag, de sfeer er goed in zitten. In de finales werden de rijders luidt toegejuicht vanaf de zijlijn. Met veertien rijders stonden ze in de finale. Mees de Roos wist zijn finale, in de categorie Boys cruisers 13-16, te winnen en scoorde zo de volle mep voor de club. De overige finalisten wisten drie keer op het podium te rijden. Dit alles resulteerde uiteindelijk in een mooie, gezamenlijke derde plaats.

Foto: PeeJee Media

De organiserende club, FCC The Wheely’s deed het ook goed op hun thuisbaan, maar viel net buiten het podium. De club werd vierde, maar keek trots terug op een mooie dag BMX race. The Wheely’s via Facebook: “De NK clubs wedstrijd was een succes. Wat een enthousiasme en power hadden alle rijders! We zijn trots dat we met een vierde plek de dag mochten afsluiten. Gefeliciteerd Ultimate NL BMX Team met de eerste plaats, UWTC BMX Uithoorn met de tweede plaats en FCC Barendrecht met de derde plaats bij deze NK clubs wedstrijd!”

Foto: PeeJee Media