Update afgelaste wedstrijd Zwanenburg

Het zal iedereen niet ontgaan zijn dat tijdens de BMX Topcompetitie nummer vijf in Zwanenburg, de PCP heeft moeten besluiten om de wedstrijd te staken vanwege herhaaldelijk defect aan het starthek. Na overleg is besloten dat op basis van UCI-regelgeving er toch een uitslag opgemaakt kon worden op basis van maar één en in een paar gevallen twee manches.

Samen met de mensen van de organisatie van de Bataaf betreuren wij dit verloop van de wedstrijd en hopen dat alle sporters die letsel hebben opgelopen door het defecte starthek spoedig herstelt zullen zijn. Vervolgens komt de vraag op hoe nu verder met deze uitslag, de ranglijst en de stand in de Topcompetitie.

Na overleg is het volgende besloten:

  • De uitslag van de wedstrijd blijft staan, want die is op basis van de reglementen tot stand gekomen (uitslag staat in de loop van deze week online).
  • De uitslag telt NIET mee in de stand van de BMX Topcompetitie 2022. Dit omdat het een competitie over 1 seizoen is en deze uitslag enorm bepalend kan zijn voor de eindstand in de BMX Topcompetitie 2022 en dat willen wij voorkomen.
  • De uitslag telt wel mee in de ranking 2022-2023. Dit omdat, ondanks dat ook hier de uitslag een vertekend beeld kan geven deze ene uitslag niet bepalend is voor de uiteindelijke ranking over de hele ranking periode. Ook willen wij de sporters die de moeite hebben genomen om te starten daarmee recht doen.