Update KNWU Kalender 2020 DEEL 2

In april hebben jullie vanuit de commissie BMX de eerste update gekregen over de BMX kalender 2020. Zoals beschreven zou er een vervolg update komen eind mei. Echter komt deze wat later dan gepland, aangezien we nog in afwachten zijn van de UCI kalender. Graag brengen we jullie op de hoogte van de huidige ontwikkelingen.

Update kalender 2020

In het vorige bericht hebben we beschreven dat het seizoen zal bestaan uit afdelingswedstrijden, NKC en het NK. Helaas hebben we moeten besluiten om het NKC te annuleren aangezien we in de huidige richtlijnen de organisatie van deze wedstrijd niet in de vorm kunnen organiseren zoals deze hoort te zijn namelijk een clubfeest. Ter vervanging van deze wedstrijd zijn we aan het kijken om een nationale wedstrijd te organiseren.

Op dit moment kunnen wij nog geen datums definitief vastleggen aangezien we nog in afwachting zijn van de publicatie van de UCI kalender. Zoals een aantal mogelijk al hebben gezien heeft de UEC zijn datums gecommuniceerd (UEC rondes en EK). Hier vind je meer informatie over op de UEC wedstrijd.

Opening inschrijfmogelijkheid en Kwalificatie kampioenschappen

De inschrijving van de UEC rondes, EK, UCI wedstrijden zullen geopend worden maximaal één maand voor het evenement. Zodra de inschrijving open is zullen we dit communiceren via de afdelingen.

Voor de kwalificatie van het Nederlands Kampioenschap hebben we besloten om dit jaar een uitzondering op de normale regeling te maken, aangezien er dit jaar weinig gefietst is door het virus. Iedereen die voor 1 juni 2020 een licentie en stuurbord heeft aangevraagd kan mee doen aan het Nederlands Kampioenschap mits de renner zich heeft ingeschreven via mijnKNWU. De uiterlijke inschrijfdatum wordt gecommuniceerd wanneer we de datum van het NK hebben vastgesteld.

Voor de kwalificatie van het EK en WK geldt dat wij hierin geen uitzonderingen kunnen maken op de regels, aangezien deze zijn vastgesteld door de UEC/UCI. Zoals in eerdere mails beschreven we willen renners die vorig jaar, door aantoonbare omstandigheden, niet voldoende punten hebben behaald en door het wegvallen van deze wedstrijden buiten de WK of EK kwalificatie dreigen te vallen, vragen een mail te sturen naar bmx@knwu.nl met een onderbouwing waarom je wel naar het EK of WK zou moeten. Na sluiting van de wedstrijdinschrijving in mijnKNWU zullen we kijken of je in aanmerking komt voor een plek op de startlijst.

Let op Het is pas mogelijk om een mail te sturen met onderbouwing, wanneer de inschrijving voor deze wedstrijden open zijn.  Eerdere mails worden niet in behandeling genomen.

Voor alle inschrijfmogelijkheden geldt dat wanneer er meer bekend is over de inschrijfdatum en sluitingsdatum we dit zullen communiceren naar de afdelingen en verwerken in mijnKNWU.

Meer informatie over kwalificatiewedstrijden voor het NK/EK/WK 2021 zal volgen, zodra de kalender 2020 bekend is.