Update KNWU Kalender 2020 DEEL 3

Op dit moment zijn de afdelingen/commissieleden in gesprek met organisatoren/clubs om te kijken wat de mogelijkheden zijn om een wedstrijd te organiseren. Om hier goed inzicht in te krijgen wat er kan zullen de clubs in gesprek gaan met de gemeente om te vragen of ze vanuit de gemeente een vergunning zullen krijgen als ze een wedstrijd gaan organiseren.

Zoals jullie begrijpen gaat hier wat meer tijd in zitten. In de laatste update hebben we beschreven dat we 3 soorten wedstrijden willen organiseren. Namelijk afdeling, nationaal en het NK. Hieronder zullen we weergeven wat de concept datum is voor het evenement. Let op aan deze datums is niets vast te binden en kunnen nog gewijzigd worden:

  • Afdelingswedstrijd (niet op alle genoemde data zal een wedstrijd georganiseerd worden); 6 en 20 september, 18 en 25 oktober & 8 november.
  • Nationale wedstrijd; nog geen invulling, later te bepalen
  • NK: 11 oktober 2020.

Vanuit de UCI is vandaag bekend geworden dat het WK voor seizoen 2020, officieel is afgelast. “Na uitgebreide besprekingen met het organisatiecomité van het evenement, zijn de 2020 UCI BMX Wereldkampioenschappen, die gepland waren voor 26-31 mei in Houston (VS) en die eerder waren uitgesteld, helaas geannuleerd op verzoek van de organisatoren. Ondanks haar inspanningen om een ​​alternatief te bedenken, betreurt de UCI dat ze in 2020 geen UCI Wereldkampioenschappen in de discipline zal hebben. De volgende Wereldkampioenschappen zullen worden gehouden op Papendal (Nederland).” 

Voor wat betreft de wereldbekerwedstrijden voor dit seizoen, heeft de UCI laten weten, dat de twee rondes die gepland waren voor Rock Hill zullen doorgaan. Deze twee wedstrijden zullen verreden worden op 6-7 november.

Kwalificatieprocedure NK/EK/WK 2021

Alle kwalificatie wedstrijden die gepland stonden op de oude kalender 2020 komen te vervallen, dit houdt in dat de 3 nationscup wedstrijd in Zolder niet gaat meetellen voor de ranking NK/EK/WK 2021.

Afdelingswedstrijden zullen wel meetellen voor de ranking 2021 mits er in alle afdelingen afdelingswedstrijden georganiseerd kunnen worden, met dien verstande dat de beste 3 afdelingswedstrijden van najaar 2020 en voorjaar 2021 meetellen (gelijk aan voorgaande jaren). Wanneer de kalender gereed is zal hierover een definitief besluit genomen worden.