Van Bemmelen met de winst in Nuland

Bart van Bemmelen reed zondag zijn eerste wedstrijd als een Elite en wist deze meteen met winst af te sluiten. De nu nog junior rijdt volgende seizoen bij de Elite Men en wist in Nuland zijn eerste zege te pakken in deze klasse. 

Twee jaar geleden reed Van Bemmelen zijn eerste wedstrijd bij de junioren op dezelfde baan in Nuland. Twee jaar later maakt hij de overstap naar de Elite Men en pakt hij de winst in zijn eerste wedstrijd. “Ik ben nog junior, maar kreeg vorige week te horen dat ik met de Elite mocht rijden en dat is natuurlijk wel vet.” De finale van Van Bemmelen ging goed, hij had een goede start vanaf zes. “In de manches had ik net niet die motivatie om er omheen te komen en in die finale wel.” Met zijn eerste winst in de pocket kijkt hij voorzichtig naar het volgende seizoen. “Ik heb niet zozeer doelen gesteld. Het is gewoon een kwestie van proberen mee te komen.”

Photo: PeeJee Media

Lange afwezigheid

In dezelfde klasse reden ook Ian van Heugten en Robin Dijk weer hun rondjes. Beide terug, na een lange tijd van afwezigheid. Van Heugten zat sinds het EK niet meer op zijn fiets en was blij weer terug te zijn. “Vandaag gewoon lekker mijn rondjes rijden, zonder druk!” Dijk was iets langer afwezig en merkte vorig seizoen in Haaksbergen al dat er iets aan de hand was met zijn gezondheid. Hij bleek de ziekte van Pfeiffer te hebben. “Op vakantie kwam ik erachter dat ik de ziekte had. Het is lastig uit te leggen, maar je voelt wel dat het er zit. Bleef maar duizelig, was veel moe, eigenlijk was het een raar gevoel.” Ondanks de lange afwezigheid was er bij Dijk nog steeds de interne wil van een podium. “Die wil is er altijd, maar het voornaamste is lekker fietsen. De komende tijd is het zaak dat ik weer 100% fit word, zodat ik volgend seizoen weer kan scoren.”

Photo: PeeJee Media

Uitslag Finale Elite Men:

  1. Bart van Bemmelen
  2. Rody van den Heuvel
  3. Sytse Oegema
  4. Joey Nap
  5. Ian van Heugten
  6. Robin Dijk
  7. Ynze Oegema
  8. Kevin Spanninga

Junior Men

In de klasse Junior Men was het Erik Peters van het Dreamteam, die er met de winst vandoor ging. Hij won de finale voor Brian van Eeuwijk en Tim Goossens. Laatstgenoemde werd onlangs geselecteerd voor de nationale selectie en reed in Nuland zijn eerste nationale wedstrijd in de kleuren van het Nederlands team. “Het is een droom die uitkomt!” Uit een selectie van rijders werden er twee uitgekozen en daaruit werd dan weer Goossens geselecteerd. “Waarom de keuze op mij is gevallen, weet ik niet precies, want er zijn genoeg sterke rijders. Maar ik ben blij dat de keuze op mij is gevallen.” De jonge rijder heeft inmiddels een kamer op Papendal en zal zich in de winter gaan voorbereiden op zijn eerste seizoen bij de junioren. Naast de droom om in het Nederlands team te rijden heeft Goossens nog de droom om ooit wereldkampioen te worden en geselecteerd te worden voor de Olympische Spelen. “Lijkt me echt gaaf om mee te mogen doen aan de Spelen en wellicht dan ook nog een medaille te behalen. Dat zou echt gaaf zijn!”

Photo: PeeJee Media