Van Bemmelen Nederlands kampioen Junior Men

Op de nieuwe baan in Uithoorn werd gisteren het NK BMX verreden. Bart van Bemmelen, rijdend op zijn thuisbaan, wist de titel te pakken bij de Junior Men. Niek Kimmann en Laura Smulders waren ook deze dag de snelste bij de Elite en prolongeerde hun titel. Indy Scheepers pakte de Nederlandse titel in de klasse Junior Women.

Van Bemmelen wist zaterdag tijdens de Time Trial al een snelle tijd te noteren. Daarmee was hij de snelste junior, tussen al dat Elite geweld. De Nederlander is trainingslid bij de UWTC, maar heeft naar eigen zeggen de afgelopen maanden, meer uren op de baan op Papendal gemaakt. “Er zat voor mij wel wat extra spanning op, omdat ik hier lid ben. Het is een geweldige baan, een mooie dag en het evenement was goed georganiseerd.” Het was de hele dag prachtig weer en het publiek kreeg mooie, maar ook faire races te zien en dat was ook wel eens aardig om te zien. Het was een waardig Nederlands kampioenschap.

In de finale bij de Junior Men, was het Van Bemmelen met een uitstekende start en pakte daardoor meteen de leiding. Dat de rijder van het nationale team, extra spanning voelde, was niet te zien op de baan. Van start tot finish reed de junior op één en stond deze plek niet meer af. “Het begin van het seizoen was wat minder voor mij, sommige wedstrijden zat ik er wel goed bij, maar mentaal was ik nog niet sterk genoeg. Dit is voor mij een absolute oppepper en smaakt naar meer. Deze titel maakt alles goed en is de mooiste die ik tot nu toe heb gehad!” Van Bemmelen eindigde voor Joesry de Groot en Joey Nap.

Photo: PeeJee Media

Nederland heeft helaas maar twee rijdsters in de klasse Junior Women. Daarom reden zij het Nederlands kampioenschap, samen met de Elite Women. Indy Scheepers, wereldkampioene in deze klasse, was eigenlijk al verzekerd van de Nederlandse titel. Haar enige taak was op haar fiets te blijven zitten. Vriendin Amber Walravens werd tweede achter Scheepers en samen deelde ze het podium.

Photo: PeeJee Media

Laura Smulders wist opnieuw de titel bij de Elite Women te pakken en daarmee ook de dubbel in dit weekend. De Nederlandse is bezig met een streak. Na haar wereldtitel, heeft ze nu de Nederlandse en kan ze in Glasgow voor de Europese gaan. Tevens staat de Nederlandse bovenaan in het klassement om de wereldbeker en ook daar zou ze dus de titel kunnen pakken. “Ik ben daar niet zo mee bezig, het zou natuurlijk wel vet zijn als het lukt. Het heeft geen nut om daar zoveel druk op te leggen. Ik wil gewoon mijn starts en rondjes goed doen en dan kan een perfect seizoen lukken. Maar als dat niet lukt, dan lukken die titels ook niet. Daarom focus ik me op mezelf en niet zozeer op het resultaat. Dat heb ik in het verleden teveel gedaan.”

Photo: PeeJee Media

Smulders pakte haar Nederlandse titel voor Judy Baauw en zus Merel Smulders. Eerder op de dag werd Smulders verrast met een nieuwe fiets in de kleuren van de regenboog. “Ik was enorm verrast met mijn nieuwe fiets en vind hem echt mega vet. Eerder zeiden ze al tegen me, dat het een mooie dag zou worden. Ik dacht bij mezelf, dat hoop ik wel! Maar ik heb enorm genoten vandaag. Ik vind deze baan ook echt heel leuk en fijn, dat kon je ook wel zien in de Time Trial. Mijn starts gingen top en mijn finale rondje ook. Ik was wat zenuwachtig, wilde hem toch niet verliezen. Maar ben blij met deze titel en nu door naar het EK.”

Photo: PeeJee Media

Bij de mannen was het Niek Kimmann die de dubbel wist te pakken. Ook hij prolongeerde zijn titel en mag nog een jaar langer met de nationale mouw rijden. Op de tweede plaats eindigde Joris Harmsen, voor Dave van der Burg die derde werd.

Photo: PeeJee Media