Van Bemmelen wint in Barendrecht

Bart van Bemmelen wint de laatste top competitie van het seizoen. De Nederlands kampioen in de klasse U23, wist zijn fiets als eerste over de streep te drukken voor Tim Goossens. Maar voor Goossens ging het eigenlijk al mis in de voorlaatste bocht.  

“Tokyo Drift” zei Goossens toen hij over de streep kwam. De rijder uitkomend voor het nationale team lag de gehele race op kop, maar maakte in de voorlaatste bocht een foutje. Waarschijnlijk iets teveel kracht op de pedalen zorgde ervoor dat zijn band slipte. Gelukkig kon hij zijn fiets overeind houden en verloor hij ook niet zijn plaats, maar het laatste stuk was te lang voor hem. Met geen fut meer in de benen, moest hij noodlottig toekijken hoe van Bemmelen hem op de lijn klopte. Elwin Remmerts werd derde in de finale.

Junior Men

In de Junior Men klasse reden ze maar drie manches en de derde werd tegelijkertijd met de finales gereden. Jaymio Brink, Nederlands kampioen, wist alle drie de manches te winnen en zo deze top competitie op zijn naam te schrijven. Casper Pipers werd tweede en op een nette derde plaats, was het Jesse Soede.

Foto: PeeJee Media

All Women

In deze gecombineerde klasse reed Renske van Santvoort weer naar het hoogste podium. De Nederlands kampioen Junior Women, rijdt het hele seizoen al sterk en sluit haar seizoen ook sterk af. Mocht Van Santvoort deze lijn voortzetten, kunnen we in de toekomst nog veel leuke dingen van haar zien. Tweede achter de Verlu rijdster eindigde een ander Nederlands kampioene, namelijk die van de U23, Michelle Wissing. Zij kon in de finale alleen maar volgen en moest haar meerde erkennen in Van Santvort. Op de derde plaats, eindigde Verona van Mol.

Foto: PeeJee Media

Girls 15-16

In de klasse Girls 15-16 zitten een aantal toppers die we hopelijk terug gaan zien bij de junioren. Eentje daarvan is Meredith van der Haar. Zij won de laatste top competitie van dit seizoen. Ze won niet het algemeen klassement, die werd gewonnen door Anne Bos, maar op de baan in Barendrecht liet ze nog maar eens zien, waarom zij de Europees kampioene is. Tweede in deze klasse werd Lieke van der Aa. Ook een hele knappe prestatie, aangezien Van der Aa pas 13 jaar oud is en dit jaar twee klassen hoger fietst. Ook van haar gaan we zeker nog mooie dingen zien. Op een mooie derde plaats eindigde Jill Vogelpoel.

Foto: PeeJee Media

Boys 16

Thuisvoordeel is iets theoretisch wat vaak in de praktijk toch wel een dingetje blijkt te zijn. Kees Wildeboer had hier geen last van en won de laatste TC op zijn thuisbaan. In een mooie finale was hij zijn concurrenten te snel af. Mika Lang kon Wildeboer nog volgen, maar moest genoegen nemen met een tweede plek. Op de derde plek eindigde Jesse de Veer. Het algemeen klassement werd gewonnen door de rijder uit Kampen, Ryan Hartman.

Foto: PeeJee Media