Van der Burg wint de derde topcompetitie

Dave van der Burg wint zijn eerste wedstrijd na een lange afwezigheid door een vervelende blessure aan zijn knie. In Valkenswaard was de rijder van het nationale team, te sterk voor de rest van het veld.

Het heeft een tijdje geduurd voor Van der Burg weer aan de start stond van een wedstrijd. De rijder bleef lang last houden van zijn knie en dat heeft hem maanden lang aan de kant gehouden. Van der Burg: “Ik ben blij dat ik er weer ben.” In Valmiera, Letland, stond een Europese ronde op het programma, maar de Nederlander verkoos toch deze TC boven de wedstrijd in Letland. “Lekker rustig aan beginnen, niks forceren. Komen nog genoeg wedstrijden aan.” Van der Brug zag er weer goed uit en wist al zijn races te winnen, inclusief de finale. Startend vanaf plek zes pakte hij de koppositie voor de Zuid-Afrikaan, Tyler Klumper. De rijder van het nationale team wist zijn voorsprong te behouden, maar de Zuid-Afrikaan moest in de vierde bocht zijn plekje afstaan aan Casper Pipers, die een thuiswedstrijd reed. Pipers maakte het nog even spannend op de streep, maar Van der Burg drukte zijn wiel als eerste over de finish.

Elite dames

Bij de dames was het veld deze keer iets minder bezet. Zij reden maar drie manches, waaruit de top drie bekend werd. Zonder een moto te verliezen, was het Renske van Santvoort die deze TC op haar naam wist te zetten. Achter haar eindigde Verona van Mol en daarachter, Lieke van der Aa. Zij was weer terug naar die vervelende val in Tiel en wist hier een mooie derde plaats te pakken.

Foto: PeeJee Media

Junior Men

In de klasse Junior Men was het Jessy Soede die er met de winst vandoor ging. Soede had een goede start en ging als eerste de eerste bocht in. Mika Lang, de winnaar van de eerste twee TC’s, volgde hem in het wiel. Naar de derde bocht toe, sprong Lang net iets te ver en moest daardoor in de remmen. Hij zag zijn kansen op een podiumplaats voorbij schieten. Lars van Vliet zag dit gebeuren en stak zijn fiets onderdoor… Hierdoor schoof hij door naar de tweede plaats, met Stijn Ouwens in zijn kielzog. In deze volgorde reden ze naar de finish.

Foto: PeeJee Media

Boys & Girls 15-16

In de categorie Boys 15-16 was het Jens Lauwers met een mooie overwinning, voor Kyano van Vlimmeren en Twan van Dorp. Bij de Girls 15-16 stond Luna Louwerse op het hoogste plateau. Zij won de finale voor Debbie Schalk en Reza Roks. De volgende TC is in Geldermalsen, maar eerst gaan we naar Ahnatal, voor de eerste 3 Nations Cup van het seizoen.