Van Eeuwijk wint bij de Junioren in Luyksgestel

Zondag werd op Vaderdag de derde topcompetitie van het seizoen verreden. De derde nationale wedstrijd, werd deze keer op de baan in Luyksgestel verreden. Er waren niet veel Elite aanwezig, maar dat maakte de Junioren meer dan goed.  

Brian van Eeuwijk, rijdend voor het Josh BMX Team,  wist de finale bij de Junior Men te winnen. Van Eeuwijk finishte voor Erik Peters en Tim Goossens. De Josh rijder maakte al de hele dag een sterke indruk. In de finale had de junior een voortreffelijk eerste stuk, waardoor hij als eerste de bocht indook. Van Eeuwijk gaf zijn voorsprong vervolgens niet meer af. “Ik voelde me al de hele dag sterk. Was goed weg uit het hek en ik wist dat de binnenkant hier beter was. In de finale sloten ze mij nog op, maar ik had een super start. En daarna probeerde ik een zo strak mogelijk rondje te rijden.” De concurrentie bij de junioren is moordend dit seizoen. Het niveau ligt enorm hoog. Het is dan ook niet makkelijk om zomaar een wedstrijd te winnen. “Dit jaar is het gewoon niet normaal. De concurrentie is gewoon echt zwaar. Er zijn zoveel goede rijders… Op de TC’s zie je zelfs dat jongens van Boys 16, ook gewoon mee kunnen. Jongens zoals Tim, Roy en Jimmy. En Europees ligt het niveau ook echt hoog dit jaar.”

Photo: PeeJee Media

Bij de Elite waren er niet genoeg rijders aanwezig voor een finale. Bij de dames waren er maar drie rijdsters die in drie manches moesten beslissen, wie de winnares van de dag werd. Wereldkampioene Junior Women, Indy Scheepers, wist alle drie de manches te winnen. Zij won de dag gemakkelijk voor Danielle Vrenegoor en Amber Walravens.

Photo: PeeJee Media

Bij de Elite Men waren er in totaal maar vijf rijders aanwezig. Sytse Oegema wist daar de winst te pakken voor Rody van den Heuvel en Joey Nap.

Uitslag Elite Men TC 3:

  1. Sytse Oegema
  2. Rody van den Heuvel
  3. Joey Nap
  4. Djeronimo slots
  5. Lars Jansen
Photo: PeeJee Media