Van Heugten wint TC5 in Volkel

In Volkel werd vandaag de voorlaatste top competitie van het seizoen verreden. Ian van Heugten van het Team TVE Oegema, wist de winst in de klasse Junior Men te pakken. Morgen wordt op dezelfde baan de laatste TC van het seizoen verreden en zal daarmee een mooi seizoen ten einde komen.

Dit weekend worden de laatste twee top competities van het seizoen verreden. Twee race dagen in één weekend is een pilot voor de KNWU. Twee top competities in één weekend, op dezelfde baan. Vandaag was in Volkel de eerste race van dit weekend en het weer zat goed mee. Alhoewel er niet veel rijders in de Elite klassen waren, was het toch een drukke TC. De Elite Men en Women reden alleen maar manches. Bij de Junior Men was er wel een finale. Deze finale werd gewonnen door Van Heugten. Hij won hem voor Tino Popma en teamgenoot Stef van Doren.

Photo: PeeJee Media

Morgen is de laatste wedstrijd en daarmee kan het eindklassement opgemaakt worden. Nico Elbers staat momenteel bovenaan in het klassement. Op plaats twee staat Ynze Oegma en op de derde plaats, Joesry de Groot. Van Heugten staat in dit klassement op de dertiende plaats, maar heeft dan ook drie van de vijf top competities niet gereden. Morgen zal de kampioen van dit klassement gekroond worden.

Bij de Elite Men was oud BMX’er Jordy van der Heijden weer even terug op de baan. Hij moest na drie manches de dagzege aan Kevin Spanninga overlaten. Spanninga wist deze klasse na drie manches te winnen. In de tweede manche moest hij Van der Heijden nog voor zich dulden, maar de eerste en derde manche wist hij netjes op zijn naam te zetten. Van der Heijden werd tweede en op de derde plaats eindigde Jelle van de Spijker.

Photo: PeeJee Media

Ellen Jacobs wist na drie manches, de winst bij de dames te pakken. Volkel is haar thuisbaan, maar ziet het zeker niet als haar voordeel. “Wanneer je op je thuisbaan rijdt, moet je vooral opletten. Want het risico is, dat je denkt de baan te kennen en daardoor wellicht foutjes maakt. Ik vond het wel jammer dat we vandaag maar met drie meiden waren. Gelukkig wel meiden die allemaal wilde winnen. Dus was er gelukkig wel onderlinge strijd.” Het was voor Jacobs haar eerste overwinning van het seizoen. “Voelt goed en ook zeker leuk dat het op mijn thuisbaan is. Morgen gaan we het nog een keer proberen!” Danielle Vrenegoor werd tweede achter Jacobs en voor Indy Scheepers.

Photo: PeeJee Media