Vierde topcompetitie verreden op een pracht locatie

Op een prachtige baan in Tiel, werd gisteren de vierde TC van het seizoen verreden. Het weer was warm, de races verhit en het publiek opgewonden. Mitchel Schotman pakte na drie manches, de winst bij de Elite Men. Brian van Eeuwijk won zijn tweede TC op rij en Indy Scheepers won weer gemakkelijk bij de Elite Women.

De baan in Tiel is de thuisbasis van TFCC de Weirijders. Sinds anderhalf jaar ligt deze baan op een nieuwe locatie voor de club. Een ruime baan, met ruime bochten, voldoende parkeergelegenheid en genoeg ruimte voor publiek. De accommodatie leent zich uitstekend voor een grote race. En deze ambitie heeft de club dan ook, vertelt Henk Versteeg, bestuurslid van de club en verantwoordelijk voor pers & communicatie. “De baan is een investering van 20 jaar werk en het verzamelen van geld. We hebben heel goed naar andere gekeken, maar hadden ook duidelijk een eigen visie. We wilden heel graag het publiek mee laten genieten.” Het publiek mee laten genieten is gelukt, want de baan is zeer overzichtelijk. De baan is gebouwd door Sander Bisseling in samenwerking met de club en clublid, Richard van Zomeren. Het ontwerp is een Frans design en Bisseling en Van Zomeren hebben samen wat aanpassingen toegebracht. Bisseling: “Ik werd door de club benaderd om deze baan te maken, samen met Van de Broek Loonwerken. De tekening is destijds door Thomas Hamon gemaakt en die hebben we hier uitgevoerd. Samen met Richard hebben we gekeken wat we eventueel wilde aanpassen. Richard was voor ons het aanspreekpunt voor de club.” Op papier was de baan prachtig, maar in de praktijk moest er wel wat aangepast worden. Maar in grote lijnen is het design van de Fransman en eigenaar van Pro Tracks.

De baan is KNWU goedgekeurd en de club is klaar voor een grote race. Versteeg: “We hebben ambities om verder te gaan, maar we doen het rustig aan. Richard heeft ons daarover geadviseerd, wat we minimaal moeten hebben. We zijn uiteindelijk voor iets meer dan minimaal gegaan. We zijn als club klaar voor een groter evenement.” Nu zou een logische stap, het NK zijn. Over twee weken wordt het NK 2019 verreden op de baan in Erp en daar wordt dan ook de club voor 2020 bekend gemaakt. De Weirijders uit Tiel, is een geduchte kandidaat om dit evenement te organiseren. Versteeg: “Ik kan en mag daar natuurlijk niks over zeggen. We hebben ons wensenlijstje ingevuld en hopen volgend jaar een stap verder te gaan.”

Net zoals in Luyksgestel vorige week, werden er ook in Tiel geen finales gereden bij de Elite. Na drie manches was er een winnaar bekend. Erg jammer, ook gezien de prachtige baan. Schotman had hier een logische verklaring voor. “Helaas heb ik me wederom niet weten te plaatsen voor het WK en wil ik gewoon graag fietsen. Ik hou van BMX en ik hou van fietsen. Tiel is een uurtje van mij rijden en ik vind het een leuke baan. Twan (van Gendt) heeft zich gisteren gewoon leeg gereden op de baan in Zolder.  Dan snap ik dat je deze wedstrijd over slaat.” Schotman pakte na drie manches de winst voor Rody van den Heuvel en Ian van Heugten. “Mijn keuze om hier te fietsen is gewoon simpel, anders had ik gewoon vier weken geen wedstrijd. Het was een perfecte dag, met ideale omstandigheden. Ik heb heerlijk gefietst en ben blij met het resultaat.”

Photo: PeeJee Media

Brian van Eeuwijk van het Josh BMX Team, pakte voor de tweede keer op rij, de winst in de klasse Junior Men. Hij deed dit voor Erik Peters en Jimmy Jansen.

Resultaat Finale Junior Men:

 1. Brian van Eeuwijk
 2. Erik Peters
 3. Jimmy Jansen
 4. Stef van Doren
 5. Rinke Oegema
 6. Bart Adriaanse
 7. Boris van Kessel
 8. Rik Ouwendorp
Photo: PeeJee Media

Bij de Elite Women waren deze keer vier rijdsters aanwezig.

Resultaat Elite Women na drie manches:

 1. Indy Scheepers
 2. Julie Heusequin (BE)
 3. Danielle Vrenegoor
 4. Amber Walravens
Photo: PeeJee Media