Wedstrijdinformatie NK BMX 2021

Dit weekend vindt het Nederlands kampioenschap plaats in Haaksbergen. Hieronder even een update wat betreft informatie rondom het evenement.

Renners en begeleiders

Elke renner mag ouders/begeleiders meenemen (max 2 personen). Deze personen dienen entreegeld te betalen. Zowel de rijders als ouders/begeleiders nemen plaats op hun stoel in de Club Arena en mogen de ‘Baan Arena’ alleen betreden als ze zich gereed moeten maken voor de geplande wedstrijd. De rijders die klaar zijn met hun wedstrijd, zal dringend verzocht worden de event locatie te verlaten. De wedstrijd wordt verreden met fotofinish en transponders.

Club Arena, club-/teamtenten

In de club arena zullen allen club-/teamtenten staan. Elke bezoeker/deelnemer dient op dat terrein plaats te nemen op een stoel. De aanwezigen dienen daar de 1,5 meter afstand aan te houden, tenzij ze tot hetzelfde gezin behoren.  De tenten worden door de bezoekers zelf opgesteld op de vrijdagavond (voor zover mogelijk). Ook dienen de aanwezigen zelf een stoel mee te nemen naar de locatie. Indien de aanwezigen geen stoel mee hebben, zijn ze verplicht een stoel te huren voor € 2,50 per dag.

Per vereniging/team wordt er een tenten locatie aangewezen, aan de hand van de lijst die de KNWU aanlevert. Je kan een tent nog reserveren via deze link tot vrijdag 15:00u!

Baan Arena

De route voor de rijders, komende vanaf de Club Arena, is gemarkeerd met een lint en is een eenrichtingsweg richting Parc-Fermé. Vanaf waar ze deel kunnen nemen aan de wedstrijd op de baan. De begeleiders van de jonge rijders (<8 jaar) hebben toegang tot het Parc-Fermé als begeleider. Maar moeten daarna direct plaats nemen op de gemarkeerde velden, waar ze als toeschouwers de wedstrijd van hun eigen kind kunnen bekijken. Na afloop van de wedstrijd kunnen de toeschouwers via de gemarkeerde paden (eenrichtingsverkeer) de Baan Arena verlaten en weer plaats nemen op hun zit plek in de Club Arena.

Gezondheidsverklaring

Graag wordt verzocht om deze gezondheidsverklaring in te vullen. De verklaring dient schriftelijk bij de ingang ingeleverd te worden. De gegevens worden maximaal 14 dagen bewaard en daarna vernietigd.

Programma

In verband met corona, is de wedstrijd opgesplitst in twee dagen in plaats van één dag. Het aantal rijders wordt hierdoor verdeeld over twee dagen, waardoor we een minimaal aantal mensen op de locatie hebben.

  • Zaterdag wedstrijd: Jeugd van 7- tot en met 12 jaar en Cruisers alle leeftijdsklasse
  • Zondag wedstrijd: Jeugd vanaf 13 tot profs Elite rijders

Het programma is hier te vinden. Let op het programma voor de training Cruisers is gewijzigd!! Uitgebreide informatie over de Covid maatregelen en overige wedstrijdinformatie vind je hier.