Winst voor Van Eeuwijk in Erp

De eerste nationale wedstrijd, was weer een mooie. Op de baan van FCC Wheels in Erp, werd gestreden om de winst bij de eerste top competitie van het seizoen. Brian van Eeuwijk was terug van een blessure en wist meteen de winst te pakken.

Het was wederom een mooie zonnige dag, met af en toe een briesje wat het koud maakte. De baan lag er perfect bij en de rijders waren er weer klaar voor. De Elite Men waren met twaalf man sterk en naast de drie manches werd er een finale gereden. Voor de wedstrijd gaf Van Eeuwijk nog aan de kat uit de boom te kijken. De team Jett bmx rijder komt terug van een vervelende blessure en had niet verwacht meteen voor de winst te gaan. Van Eeuwijk (via Instagram): “Ik zit nog maar 2,5 week op de fiets en acht weken na mijn operatie. Het voelde goed om terug te zijn, maar nu eerst even opladen en kijken of we van het weekend in Zolder iets kunnen betekenen.” Van Eeuwijk won een één op één gevecht met Tim Goossens die genoegen moest nemen met de tweede plaats. Op het eerste stuk was er nog een valpartij, maar gelukkig stond iedereen weer op.

De Elite dames waren ingedeeld bij de Women 17+. In deze klasse ging de winst naar Indy Scheepers. Scheepers is dit jaar een andere weg ingeslagen… Jaren lang kwam ze uit voor het Dreamteam, maar vanaf dit jaar rijdt ze samen met Amber Walravens en Rody van den Heuvel. Samen hebben ze een team opgericht en heeft ze zin in het nieuwe seizoen. Tijdens de eerste TC zat ze elke rit van voren. Ook in de finale, was de oud wereldkampioene Junior Women, te snel voor de rest.

Foto: PeeJee Media

Bij de Junior Men was het podium volledig oranje gekleurd met rijders van het nationale talententeam. Na een uitvoerig trainingsprogramma, zijn zij goed de winter uitgekomen. Jaymio Brink wist de winst te pakken en zag er de hele dag sterk uit. De tweede plaats was er voor Casper Pipers en de derde voor Julian Bijsterbosch.

Foto: PeeJee Media

De hele dag waren er mooie races te zien op de baan in Erp, maar de finale in de klasse Cruiser 45+ was er toch wel eentje om naar uit te kijken. Na een afwezigheid van een paar jaar, stond Richard van Zomeren weer in een finale van een TC. Zijn directe tegenstander was Jeffrey Bignell, zeker geen onbekende voor Van Zomeren. In 2015 stonden de twee kemphanen in de finale van het EK, op dezelfde baan in Erp. Toen wist Van Zomeren de winst te pakken. Op de streep wist de rijder uit Tiel, Bignell te kloppen. Tijdens de eerste TC was het ook Van Zomeren die wist te winnen. Maar nu Van Zomeren weer terug is, kunnen we weer gaan genieten van de strijd tussen deze twee cruiser rijders. En ik heb zo’n gevoel dat we Bignell ook nog wel een keer op de hoogste trede zien. Maar dat we deze twee mannen wel vaker in een finale gaan zien dit seizoen, is een feit.

Foto: PeeJee Media